Announcement

Collapse
No announcement yet.

Åpen basskasse med begrenset volum?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Åpen basskasse med begrenset volum?

    Skal bygge basskasse til en Rockford Fosgate P2 bass.
    I bilen denne skal stå i er det rimelig begrenset med plass, og klarer med nød å lage en lukket kasse som er stor nok iht spec til denne, ca 29 liter. (ca 50 liter bassrefleks.)
    Men kunne gjerne hatt litt av lyden som en portet kasse har, så tenker på om det er mulig å lage en liten kasse som kanskje har en mellomting i lyd av en åpen og en lukket kasse.
    Så lurer egentlig på om det går å lage bassport i en kasse med størrelsen til en lukket kasse, eller blir det bare verre enn begge deler?


  • #2
    en portet kasse bør ha litt volum og spiller dårlig når plasseres i for liten kasse, det du kan gjøre er å lage en smal kasse med sideport oppe, slik tar den liten plass men får nokk volum og du får plass til porten.

    Comment


    • #3
      Takk for svar.

      Nå har det seg slik at je ikke har plass til å lage så stor kasse. Men... kan klare å lage litt større dersom jeg monterer bassen bak/frem, Dvs magneten på usiden.
      Hvordan vil dette fungere da? Vil jeg miste noe av virkningsgraden på bassen?

      Comment


      • #4
        Du vil vinne bittelitt virkningsgrad siden kassevolumet blir bittelitt større Blir kassa for liten kan luftvolumet i kassa få så høy fjæringsstivhet at elementet ikke klarer å nå Xmax selv om du bøtter på med effekt. Er kassa derimot veldig stor vil du få høy virkningsgrad men kassevolumet vil ha mindre "grep" på elementet.

        For å få "portet-lyd" kan du alltids simme elementet i portet kasse og EQe den lukkede kassa til samme frekvensrespons, om du har nok slaglengde og effekt riktignok (teoretisk sett har man alltid det, det eneste som endres er at maks lydtrykk synker siden du går tom for Xmax fortere). +5dB ved ~53hz og lav Q-verdi ser ut til å passe, ifølge Rockfords egne kurver riktignok.
        Last edited by epifant; 10-11-2013, 04:50.

        Comment

        Working...
        X